Pensiunea Geona

Google Maps – Locaţie pensiune

            Moldova poartă pe umeri o credință de veacuri, în mănăstiri și în oameni, în pitoresc mioritic si în tradiția vechilor vremi aduse în brațele prezentului, din inimile localnicilor în cele ale trecătorilor.
             În Petru Vodă, spiritul veacului se simte în cadențe calde de freamăt al codrului, rasună odată cu clopotele mănăstirii, îngână dulce vorbele cu har ale părintelui Iustin Pîrvu, călăuză și stâlp unei națiuni ortodoxe. Aici, înconjurată de uriași cu frunțile-n soare, cel mai însemnat fiind Ceahlăul, umbrind haosul lumii, se află Pensiunea Geona, loc de tihnă și reculegere.
              O atmosferă ce încălzește și cele mai înfrigurate anotimpuri ale anilor și inimilor și mângâie călătorul, desfătându-l cu bucate alese, liniște, ospitalitate și prietenie.
              Omul sfințește locul prin trudă și dăruire, clădește cu mărinimie, iar atunci când se pune pe sine în ceea ce face, nu poate decât să bucure și cele mai exigente gusturi. Cu bunătăți din inima muntelui, preparate numai în sânul casei, familia Geona aduce gustul românescului autentic pe masa celor ce îi trec pragul.
              Vă așteaptă ori de câte ori dorul-de-ducă vă pândește gândul, cu zâmbet și servicii ce țin pasul cu dorințele musafirilor, garantând o vacanță “ca acasă”.
               Pensiunea Geona este situată la 500 m de drumul naţional 15B (Tîrgu Neamţ – Poiana Largului – Vatra Dornei sau Borsec), înspre Mănăstirea Petru Vodă. map2Accesul se poate face cu maşina personală, la 40 km. de Tîrgu Neamţ (pe traseul Tîrgu Neamţ – Poiana Largului), sau 90 km. de Piatra Neamţ (pe traseul Piatra Neamţ – Bicaz – Poiana Lagului, iar din Poaiana Largului la dreapta, 6 km. până la drumul spre Mănăstirea Petru Vodă) sau cu mijloacele de transport în comun din Tîrgu Neamţ, staţia de coborâre M-rea Petru Vodă, din Piatra Neamţ, staţia de coborâre Petru Vodă sau staţia Poiana Largului şi schimbarea mijlocului de transport în direcţia Tîrgu Neamţ, staţia de coborâre Petru Vodă.

 

                 Situată în vecinătatea Mănăstirii Petru Vodă, peniunea este o oază de spiritualitate creştină. Părintele Iustin Pârvu, arhimandritul mănăstirii, a fost duhovnicul vizitat zilnic de zeci de pelerini din toată ţara, fiind recunoscut pentru înţelepciunea sa duhovnicească, călit în temniţele comuniste, un izvor nesecat de vorbe înţelepte care alină sufletul, oferind sfaturi pentru a lupta cu problemele zilelor noastre. În zonă, în afara Mănăstirii Petru Vodă se află şi o Mănăstire de maici, cu azil, spital şi toate cele necesare pentru ca cei săraci să treacă mai uşor peste suferinţele trupului şi sufletului.

 

Pensiunea Geona – cazare pentru calatori in tinutul Neamtului
Oaspetele cazat la Pensiunea Geona poate vizita Lacul Izvorul Muntelui şi Piatra Teiului de la Poiana Largului (7 km), poate încerca un traseu montan autentic pe culmile Muntelui Ceahlău, fie pe la cascada Duruitoarea, fie pe traseul Fântânele.
Pentru copii şi nu numai, se poate face o escapadă prin zona Tg. Neamţ, intrând în atmosfera medievală de la Cetatea Neamţ, bucurându-ne de copilărie prin vizita la Casa memorială Ion Creangă sau petrceând câteva ore la Rezervaţia de zimbri Dragoş-Vodă, unde trăiesc în semi-captivitate zimbri, dar şi alte animale şi păsări diverse.

 

Pelerinii cazaţi la Pensiunea Geona pot face un traseu pe la Mănăstirile şi Schiturile nemţene: Mănăstirea Neamţ, Mănăstirea Secu, Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Agapia, Mănăstirea Văratec, Mănăstirea Durău, Mănăstirea Horaiţa, Mănăstirea Durău, Mănăstirea Schimbarea la Faţă de pe Ceahlău, Mănăstirea Bistriţa, schiturile Pocrov, Vovidenia, Cărbuna, Branişte, Icoana, Branişte, Horăicioara şi multe altele.